Yleensä kääpiöhamsterille suositellaan asunnoksi häkin sijasta muovista dunaa tai lasista terraariota. Häkkiä tai terraariota ei pidä sijoittaa ikinä suoraan auringonvaloon tai vetoisaan paikkaan. Vetoisassa paikassa kääpiöhamsteri voi vilustua ja auringonvalossa varsinkin terraarion lämpötila nousee kääpiöhamsterille liian kuumaksi.

Häkki:  Miinuspuolia on monia. kääpiöhamsteri voi luulla pääsevänsä kaltereiden lomasta pois, jolloin se voi jyrsiä kaltereita (tämä taas stressaa sitä ja lyhentää elinikää).Kaivellessaan purut lentelevät kaltereiden lomasta lattialle.Puruja ei voi laittaa niin paljon,kuin olisi kääpiöhamsterin kannalta mukava. Kääpiöhamsterille soppi hyvin tiehäpinnainen häkki,josta ei hamsteri pääse karkaamaan pinnojen välistä.

Duna: Helppo pitää puhtaana, helppo ja kevyt siirrellä paikasta toiseen joissakin dunamerkeissä on mukana tasoja, tunneleita ja pesämökkiä

Terraario:  Kääpiöhamsteri ei pääse pakoon helposti. Ihan helppo pitää siistinä. kanneksi kannattaa laittaa esim. hyttysverkkoa tms.